Politica Returnare

Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform O.G. 34/2014. Astfel, produsele cumparate de pe site se pot returna in aceeasi stare, noua in care au fost receptionate, in termen de 14 zile calendaristice de la primire, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Comanda se poate anula prin e-mail sau telefonic la maximum 14 zile de la plasarea comenzii, clientul urmand sa primeasca inapoi contravaloarea comenzii dupa returnarea produselor, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care ne-a informat despre decizia de returnare. Suma inapoiata cat si conditiile de returnare a produselor nu include cheltuielile de transport ale acestora.


Art. 9 - Dreptul de retragere - O.G. 34/2014
(1) Cu exceptia cazurilor prevazute la art. 16, consumatorul beneficiaza de o perioada de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanta sau dintr-un contract in afara spatiilor comerciale, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art. 13 alin. (3) si la art. 14.
(2) Fara a aduce atingere art. 10, perioada de retragere mentionata la alin. (1) expira in termen de 14 zile de la:
a) data incheierii contractului, in cazul contractelor de prestari de servicii;
b) ziua in care consumatorul sau o parte terta, alta decat transportatorul si care este indicata de consumator, intra in posesia fizica a produselor, in cazul contractelor de vanzare


Conditii de retur

Nu se accepta returnarea anvelopelor si jantelor care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri etc. Produsele care nu sunt conforme specificatiilor de pe site din momentul trimiterii comenzii se pot returna, fara implicarea unor costuri suplimentare din partea clientului, in urma unei notificari scrise in care se va specifica natura lipsei de conformitate a acestor anvelope si jante. Clientul poate solicita returnarea contravalorii produselor cumparate sau inlocuirea cu anvelope sau jante conforme. Daca ANVELOCORS MOBILE nu poate inlocui produsele cu unele conforme, atunci se va restitui contravaloarea produselor cumparate.
Nu se accepta returnarea pachetelor complete de anvelope sau jante, ele deja fiind montate si uzate. Nemafiind produse noi, garantia de retur nu mai este valabila.
Returul sumelor de bani se va face exclusiv prin banca, in termen de 14 zile lucratoare.
Retururile se vor efectua doar dupa completarea formularului din josul paginii.

Dupa completarea formularului de retur anvelopele vor fi preluate exclusiv de ANVELOCORS MOBILE SRL cu Fan Courier.
Suma integrala se va returna, exclusiv prin transfer bancar, doar in cazul in care motivul de retur este ”Anvelopele trimise nu sunt cele din comanda”. Preluarea gratuita este valabila in aria de acoperire Fan Courier iar pentru cele din afara ariei de acoperire Fan Courier doar la care s-a platit pentru km exteriori. In alte cazuri preluarile din afara ariei Fan Courier se va adauga taxa de transport pentru km exteriori conform tarifelor curierului.

La comenzile returnate care au ca motiv "Am comandat gresit" sau "Nu mai doresc anvelopele", se va face exclusiv transfer bancar doar costul anvelopelor fara costul transportului initial, din care se va scadea taxa de transport de preluare a anvelopelor retur dupa cum urmeaza:
– 30 LEI (TVA inclusă) pentru 1 Anvelopa sau janta de turisme, 4×4 si SUV-uri;
– 40 LEI (TVA inclusă) pentru 2 Anvelope sau jante de turisme, 4 x 4 si SUV-uri;
– 50 LEI (TVA inclusă) pentru 3 Anvelope sau jante de turisme, 4 x 4 si SUV-uri;
– 60 LEI (TVA inclusă) pentru 4 Anvelope sau jante de turisme, 4 x 4 si SUV-uri;

- Suplimentar cate 20 LEI pentru fiecare anvelopa ce depaseste pragul de 4 anvelope (se aplica doar daca se depasesc 4 anvelope - Ex: la 6 anvelope comandate, transportul total este de 100 LEI)

Costurile sunt valabile pentru preluarile din aria de acoperire Fan Courier. La preluarile din afara ariei Fan Courier se va adauga si taxa de transport pentru km exteriori conform tarifelor curierului.

Produsele cu lipsa de conformitate:
Anvelopele sau jantele ale caror caracteristici nu corespund cu specificatiile afisate pe site, se pot returna dupa notificarea scrisa a cauciucuri24.ro, conform precizarilor din Certificatul de Calitate si Garantie primit impreuna cu produsele.
In aceasta situatie clientul poate alege inlocuirea anvelopelor sau jantelor cu unele conforme sau returnarea contravalorii produselor si a cheltuielilor de expeditie, daca acestea au fost suportate de catre client.
Cheltuielile aducerii la conformitate a produselor (inclusiv cele de transport) vor fi suportate integral de catre Anvelino.ro.
Lipsa de conformitate nu se refera la viciile de fabricatie ale produselor.


Termen mediu de procesare a retururilor: 30 zile.